Pagatavoju 50 burkas – un vēl par maz: kraukšķīgi, saldskābi marinēti gurķi ziemai

Šī ir pārbaudīta recepte, kas ļaus iegūt kraukšķīgus, aromātiskus un saldskābi pikantus marinētus gurķīšus ziemai. Tie garšos lieliski gan pie svētku galda, gan ikdienas ēdienreizēs.

Marinēto gurķu pagatavošana:

Burkās liekam ķiploka daiviņas, krustnagliņas, melnos piparus, sinepju sēklas, upenes (vai jāņogas) lapas, dillīšu ziedus un mārrutku.

Cieši saliekam burkā gurķus, aplejam tos ar verdošu ūdeni un uzliekam vāciņus.

Atstājam gurķus karstumā uz 20 minūtēm, pēc tam ūdeni nolejam. Atkārtoti aplejam ar svaigu verdošu ūdeni un atkal atstājam uz 20 minūtēm.

Otro reizi nolejam ūdeni no burkām katlā. Katrā burkā ieberam pa pāris karotēm sāls un cukura, un pievienojam etiķa esenci.

Lasi vēl:

Katlā uzvāram ūdeni, lejam to atpakaļ burkās, cieši aizskrūvējam ar vākiem.

Lasi vēl: Tagad šī recepte man ir pirmajā vietā- vakarā sagatavoju, bet no rīta jau degustējam

Rullējam burkas vairākas reizes pa galdu, lai marināde vienmērīgi sadalītos iekšpusē.

Burkas atstājam līdz atdzišanai, pēc tam novietojam pagrabā. Rezultātā iegūstas kraukšķīgi un aromātiski marinēti gurķīši.

Aizgājām uz kafejnīcu Jelgavā: rēķina brīdī viņš “atcerējās”, ka karte viņam pazuda — stāstu, ko darīju tālāk

Nepieciešamās sastāvdaļas (uz ~1 litra burku):

Svaigi, nelieli gurķi – 12 gab.;

Ķiploks – 4 daiviņas;

Sinepju sēklas – 1 tējkarote;

Krustnagliņas – 1–2 gab.;

Melnie pipari graudos – 4 gab.;

Upenes vai jāņogas lapas – pēc izvēles;

Dilles ar ziediem (dilles “zondīte”);

Mārrutka sakne vai lapa – neliels gabaliņš;

Sāls – 2 tējkarotes;

Cukurs – 2 ēdamkarotes;

“Vienkārši nepatīkami!”: dziedātājas Laimas Vaikules rīcība ballītē pēc festivāla raisa “karstas” diskusijas (+ VIDEO)

Etiķa esence 70% – 1,5 tējkarotes.

Lasi vel: Horoskops 2025. gada augustam visām zodiaka zīmēm

Jauku marinēšanu jums!

Viesībās no galda pazūd ļoti ātri: marinētu kabacīšu recepte – gatavi 5 minūtēs